lauantai 1. huhtikuuta 2017

Alkuvuoden kuulumisia

Alkuvuosi oli haasteellinen koirien metsäkäyntien suhteen sekä karppakelien että jänisten vähyyden  vuoksi. Brutus kävikin parissa ajokokeessa toteamassa,  ettei jänistä löytynyt, vaikka kuinka innokkaasti ja laajalta alueelta haki. Tammikuussa Kaiston Samppa ja Topi saivat päähänsä idean Norjan ajokokeesta. Tavoitteena oli saada Hiskille hyvä tulos. Brutus lähti seuraksi Topille Trondheimin jäniksiä etsimään. Keli Norjassa oli koirille haastava, mutta niin vain isännillä oli paluumatkalla mukana Norjan käyttövalio Hiski. Brutus sai todeta kuvan maastossa olevat norjalaiset jänikset itseään ovelammaksi ajaen 0-tuloksen.Pohjois-Pohjanmaan Beaglen järjestämissä ajokokeissa ottivat kasvatit mittaa toisistaan Paten ajaessa parhaan tuloksen, Joikun ja Brutuksen tyytyessä hakupisteisiin. Koirat ovat luonteeltaan ja monilta muiltakin ominaisuuksiltaan hyvin samanlaisia. Parasta kuitenkin ovat heidän omistajansa, jotka koiria hyvin hoitavat ja järjestävät niille hyviä hetkiä metsässä ja muuallakin.

Vaikka Brutuksella oli huonoa tuuriakin ja kokemattomuutta talven ajokokeissa,  sijoittui se silti Paras ajuri listalla yhdeksänneksi listan nuorimpana koirana. Lista muodostuu, kun beaglen kolmen parhaan ajokokeen BEAJ-tulosten pistemäärä lasketaan yhteen. Kokeista yksi saa olla pitkäkoe, yhden pitää olla sulalla maalla ajettu ja tulosten pitää olla kahden piirin alueelta.

Ajokokeiden välissä pyörähdimme Kajaani kv:ssä Tuulin ja Viiman kanssa. Harjoittelemattomuus näkyi varsinkin Viiman esiintymisestä sen pyrkiessä pois kehästä Hennariikan luokse. Tuloksena VALERI3 Tuulille ja JUNEH2 Viimalle ja Hennariikalle ukaasi lähteä itse kehään Viiman kanssa tai jäädä näyttelyreissuilta pois. Kleinspitzit kiintyvät yleensä yhteen ihmiseen ylitse muiden ja se vaikeuttaa usein ohjaamista. Muutoin ovat Tuuli ja Viima emäntineen käyneet ahkerasti agilityn saloja oppimassa.Viimein aikataulut täsmäsivät ja sain toteutettua pitkäaikaisen tavoitteeni aloittaa Kaverikoirissa. Näin aluksi testautin ja totutan Tuulin toimintaan, mutta mielessä siintää jo Yesmi kaverikoirana virittämässä pappojen metsämuistoja. Ehkäpä ensi syksyn testeissä olemme Yesmin kanssa mukana.

Kevät on vuosikokousten ja palkitsemisten aikaa. Topi sai Kuusankoskella SBJ:n vuosikokouksessa Työmyyrä palkinnon toiseksi vuodeksi kotiamme somistamaan. Lapin Beaglekerho muisti valioituneita koiriaan lautasin.  Omansa saivat Roosa Ruotsin käyttövalion arvosta ja Brutus Suomen muotovalion arvosta.


Haukiputaan kennelkerho palkitsi Brutuksen Vuoden Eräkoirana ja Vuoden Näyttelykoirana. Erityisen iloisia olemme siitä,  että Brutus pystyy kisaamaan molemmissa lajeissa tasaisesti ollen näin beaglen rotumääritelmää vastaava iloisesti ajava beagle. Yesmi sijoittui toiseksi Näyttelykoiravalinnassa.  Yesmikin antoi taas lupauksia tulevaan kauteen viimeisellä metsäreissulla ajaen komealla haukulla jänistä hyvän tovin. Roosa sai myös Haukiputaan kennelkerholta tunnustusta Ruotsin käyttövalion arvosta.

Nyt kesää kohti yksi netin tutkituista sivuista on Kennelliiton näyttelysivu. Nähdään siis  jonkin näyttelykehän reunalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti