lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Lopuillaan olevaa vuotta 2016 muistellessa mieleen tulee ensimmäisenä Tuulin pentue helmikuussa. Kaikista pennuista on jouluun mennessä tullut komeita kleineja ja on aina mukava saada kuulumisia niiden omistajilta.


Tammikuun lopulla Roosa kävi yhdeksänvuotissyntymäpäivänsä kunniaksi Haaparannalla ajokokeessa ja ajoi siellä Ruotsin käyttövalioon vaadittavat tulokset. Pentulaatikon reunalle saimme tiedon arvon vahvistamisesta.Maaliskuussa Suomen Beaglejärjestön vuosikokouksessa Topi sai rintaansa kultaisen ansiomerkin ja käteensä entisten puheenjohtajien lahjoittaman kiertopalkinnon "Työmyyrä - lautasen". 


Kesän näyttelykuulumiset olenkin jo kirjoitellut tänne. Saldona oli kaksi CACIBia, yksi varacacib, neljä sertiä, kaksi ROP- ja kolme VSP- sijoitusta. Kaiken kruunaa vielä Brutuksen RYP3 sijoitus Oulu kv:ssä. Ja tulihan ne mettämiehen sertitkin hankittua Rovaniemeltä. Lisäksi kasvatti, Taivaltajan Bravo, sai sertin Kiimingin ryhmänäyttelyssä. Tällaisesta emme pystyneet edes haaveilemaan vuoden alussa.

Syksyn tullessa Brutus lähti Kolariin Jounin luokse ja saman viikonlopun aikana haimme Yhteispohjoismaisilta beaglein jalostuspäiviltä tullessa kaksivärisen beaglen, Shortlake Chansonetten,  Sagan. Yesmin leikittämänä Saga sopeutui hyvin laumaamme ollen aikamoinen riiviö sille päälle sattuessaan.


Syksyn vietimmekin koirien kanssa metsässä aina kun se oli mahdollista. Yesmi antaa vielä odottaa itseään ajohommissa ja kävelyttää useimmiten minua pitkin metsiä. Uskomattoman upeita näkymiä on yhdessä nähty ja muutama jäniskin löydetty (tai oikeammin Yesmi löytänyt, m inä vain kuulin ajoa). Roosan Topi lupasi jäädä eläkkeelle ja valita itse haluaako lähteä metsälle. No, Roosa on aina toiveikkaana ovella lähdössä mukaan, kun metsäreppu haetaan kaapista. Sen verran kävelin koirien kanssa, että mielenkiinto koetoimintaan heräsi ja  "vahingossa" sain käytyä palkintotuomarikurssin ja tehtyä harjoittelut.

Ahkerasti Jouni jaksoi käyttää Brutusta Kolarin jänisten perässä viikolla ja Torniossa viikonloppuna, eikä säikähtänyt Brutuksen syksyn ensimmäisestä 42 tuntia kestäneestä itsenäisestä työskentelystä jäniksen jäljellä. Treenaamisen tuloksena Brutus ajoi BEAJ-2:n ja sai erikoiskantakirjanumeron 1921 ensimmäisessä ajokokeessaan. BEAJ-1 tuloksen Brutus ajoi 13.12., A-pentueen syntymäpäivänä. Tällä tuloksella Brutuksesta tuli FI MVA. Arvo on vielä vahvistamaton.

Tähän on hyvä päättää vuosi 2016 ja kääntää katse uuteen vuoteen. Tuokoon se kaikille uusia haasteita ja onnistumisia niissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti