keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Näyttelykesän kuulumisia

Kuluneena kesänä olemme kiertäneet kansainvälisiä näyttelyitä Brutuksen ja Yesmin kanssa. Molemmat saivat kolmannen sertinsä jo Kuhmossa, joten kaksijalkaiset saattoivat olla vapautunein mielin ja nauttia tunnelmasta.

ROVANIEMI KV 18.6.2016
Rovaniemen kv:sä tuomarina oli australialainen Rosemary Easton. Hän haki täydellistä neliönmuotoista showbeaglea ja varsinkaan Brutuksen ulkomuoto ei häntä miellyttänyt. Yesmi täytti kyllä rungon vaatimukset ja omaa tuomarinkin mielestä "compact bodyn". Yesmin luusto oli kuitenkin Rosemary Eastonin mielestä liian siro. Tuloksena molemmille H. Joku paikalla olleista lohkaisi,  että nyt, kun sertit on kasassa, niin pitäähän ne mettämiehen sertitkin hankkia. Toivottavasti ne tuovat hyvää onnea syksyn ajoihin! 


KOKKOLA KV 9.7.2016

Tämä kesän odotettu viikonloppu oli meille tärkeä tuomareiden vuoksi. Olihan Kokkolassa tuomarina Aila Lehmussaari ja Oulussa Paavo Mattila. Halusimme molempien tuomareiden näkemyksen koiristamme.

Kokkolassa oli satanut pitkään ja edellisenä iltana kysyimme, onko kehä hiekalla vai nurmikolla. Vastaus oli "lätäkössä". Se ei tiennyt hyvää Yesmille, jolle  kuiva nurmikko on haasteellinen liikkua ja märkä saa sen köyristämään selkäänsä inhosta,  kuten jouduimme toteamaan. Yesmi köyristeli ja laukkasi AVOERIn verran, eikä sijoittunut seitsemän avoimen luokan nartun joukossa.
Yesmi pääsi vielä kasvattajaluokkaan edustamaan Astalan kenneliä. Kauniin  Yötuuli-siskonsa perässä meno olikin vähän parempaa ja ryhmä sai kunniapalkinnon. Tämä tiesi iltapäivälle vielä ryhmäkilpailua, jossa Yesmi sitten esitti päivän parasta itseään. Valitettavasti vain koimme saman kohtalon kuin beaglet ryhmässä yleensä, ei sijoitusta.Brutus esiintyi tavanomaiseen tapaansa ja se riitti tällä kertaa AVOERI2:een komean Astalan Xavin jälkeen. Kaiken kaikkiaan koko Kokkolan matka oli onnistunut ja paluumatkalla ihmettelimme, kuinka mukavia ja miellyttäviä ihmisiä olimmekaan matkan aikana tavanneet. Ihmiset tekevät näistä reissuista ajamisen arvoiset!

OULU KV 10.7.2016

Sunnuntai-aamuna kysyin Topilta ja Jounilta,  josko jätettäisiin Brutus pois Oulun näyttelystä. Molemmat omistajaherrat olivat ehdottomasti sitä mieltä, ettei niin voinut tehdä. Siispä suuntasimme Äimärautiolle,  minä kumppareilla varustautuneena. Nurmikolle suunnitellut kehän oli kuitenkin siirretty kaviouralle keskustan märkyyden vuoksi. Paikalle oli tullut myös Siirosen Eino, Yesmin emän Astalan Taikan isäntä, katsomaan Taikan perillisiä Yesmiä ja Yolandaa.

Taivaltajan Brutus ja Astalan Tuutti
Beaglekehä alkoi ajallaan ja pian pääsimme Brutuksen kanssa arvosteltavaksi. Asentoon Brutus asettui ilman asettelua niin nätisti, että sen saattoi esittää vapaasti. Ravi sujui mallikkaasti, kuten Brutukselta yleensäkin. Paavo Mattila arvioi Brutuksen tässä vaiheessa AVO ERI1, SA. Paras uros -kehään juostessamme Astalan Tuutin perässä iloitsin vara-cacibista. Kehää kiersimme tietysti edellä ja todella iso yllätys oli, kun tuomari totesi järjestyksen olevan siinä. Samassa myös Kain halaus varmisti, että olin ymmärtänyt oikein. Kun juoksin onnittelemaan Jounia ja vaihtamaan koiraa, kysyi Jouni minulta: "Äiti, miksi sinun kädet tärisee?". Täytyy myöntää, että oman kasvatin cacibissa on vielä vähän enemmän onnea ja iloa, kuin muiden omien koirien.

Astalan Yolanda ja Yesmine
Onneksi ennen Yesmin esiintymistä oli muutama koira ja ehdin rauhoittua. Yesmi oli kehässä aivan eri koira verrattuna edelliseen päivään ravatenkin suht hyvin ja pönöttäen mallikkaasti. Tuloksena avoimen luokan voitto ja SA. Paras narttu -  kehään johdattelimme kolme muuta kaunista narttua ja sielläkin Yesmi esitti parasta itseään. Niinpä saimme yllättyä toisenkin kerran, kun Yesmi oli paras narttu ja sai cacibin. Tällaisesta ROP-kehästä kansainvälisessä näyttelyssä emme varmasti kumpikaan olleet edes haaveilleet!


Topi otti päivän aikana paljon videoita ja niistä on kuultavissa se, että Paavo Mattila kiinnitti päivän aikana paljon huomiota koiran liikkeisiin. Se myös kenties ratkaisi  koiriemme välisen järjestyksen niin, että  Brutuksesta tuli päivän rotunsa paras ja Yesmistä vastakkaisen sukupuolen paras.


Päivä jatkui, kun miehet lähtivät viemään Yesmin kotiin meidän jäädessä Brutuksen kanssa odottamaan ryhmäkehää. Odottavan aika on pitkä, niin myös Brutuksen mielestä. Se malttoi hyvin odottaa, mutta kehän alkaessa sen hermot pettivät ja se haukahteli jo turhautuneena. Kehässä Brutus olisi halunnut vain pullistella takanaan olevalle bassetille, mutta ilmeisesti tuomari Harto Stockmari onnistui näkemään myös ne hetket, jolloin se liikkui ja seisoi hyvin. Päivän kolmas yllätys oli valmis, kun asetellessani taas taaksepäin pyörähtänyttä Brutusta tuomari nosti keltaisen ruusukkeen ylös ja kuulin Sarmolan Jaakon kuluttavan "Ryhmän kolmanneksi sijoittuu...beagle...". En voinut uskoa korviani, mikä varmasti näkyi minusta, kun Harto Stockmari ojensi ruusukkeen ja kätteli.Kotona minulle vienosti sanottiin, että onneksi ei aamulla jätetty Brutusta kotiin.

Päivän tulokset olivat siis uskomattoman hienot:
Taivaltajan Brutus AVO ERI1, SA, PU1, CACIB, ROP, RYP3
Astalan Yesmine AVO ERI1, SA, PN1, CACIB, VSP

Tästä on hyvä lähteä syksyllä metsään jänisten perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti