keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Syntymäpäivien viettoa

Laivakankaan näyttelyn jälkeen Topi sai idean, että haluaa viettää Yesmin, Brutuksen ja omat syntymäpäivänsä Kuhmon ryhmänäyttelyssä. Sai jopa ilmoitettua koirat näyttelyynkin. Valitettavasti aikataulu ei antanut viedä suunnitelmia aivan loppuun asti ja jäädä vaellukselle Kuhmon maisemiin.
Rutiineihin kuuluneet koirien pitkät lenkitykset ja "kodin" tekeminen kehän reunalle ja sitten vain paleltiin ja odoteltiin. Viimein oli vuorossa Brutus, joka tällä kertaa ei malttanut aivan loppuun asti olla haukkumatta. Ensimmäistä kertaa avoimen luokan koirana esiintyminen sujui silti hyvin ja Brutus pääsi paras uros kehään nuoren koiran pariksi. Tuloksena tässä vaiheessa oli AVO ERI, SA, PU1 SERT. Serti oli Brutuksen kolmas ja kaksijalkaiset mahdottoman onnellisia. Topin mielessä jo vilisi suunnitelmia ajokokeista.


Paras uros kehän jälkeen oli narttujen vuoro. Myös Yesmi esiintyi ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Esiintyminen sujui yhtä rauhallisesti kuin aina ennenkin ja tuomarina ollut Leni Finne päästi Yesmin paras narttu kehään. 


Narttukehässä oli tällä kertaa kolme kaunista koiraa, myös Yesmin käyttöluokassa kisannut sisko Yolanda, Ruska. Iloinen yllätys oli, kun kehän kierrettyämme Leni Finne pyysi meitä siirtymään ensimmäiseksi todeten järjestyksen olevan tämän. Yesmi sai siis AVO ERI, SA, PN1, SERT ja isännän ajokoesuunnitelmat tuplaantuivat, koska Yesmilläkin on kaksi sertiä jo hyllyllä odottamassa.


Narttukehästä kuvia ottamassa ollut Topi tajusi kuvia ottaessaan, että hänenkin täytyy myös tulla kehään ja sai viimein kaivettua Brutuksen häkistä, repun selästä ja vielä näyttelyhihnankin Brutuksen kaulaan. Herkut taskuun ja menoksi. Siinä kiireessä lippalakkikin jäi päähän. Oltiin tilanteessa, jota ei oltu osattu odottaa, molemmat koiramme olivat ROP-kehässä! Tällä kertaa Yesmi oli ROP ja Brutus VSP. Olisi toivonut, että tämän ainutkertaisen tilanteen olisi voinut kuvata oikealla kameralla eikä kännykällä.

Rop-kehän jälkeen sitten paleltiin ja odotettiin 3/6 yhdistettyä ryhmäkehää. Marjo Nygård juoksutti noutajat ja ajavat koirat erikseen ja valitsi molemmista ryhmistä kaksi mieleistään sijoitettavaksi. Yesmin osuus oli päästä lämpimään autoon ja kotimatkalle. Kuvaan taisi rajoittua kaikki sijoittamattomat ajavat koirat.
Syntymäpäivät saivat siis ikimuistoisen lopun:
Astalan Yesmine AVO ERI1, SA, PN1, SERT, ROP
Taivaltajan Brutus AVO ERI1, SA, PU1, SERT, VSP
tuomarina Leni Finne

Kaikki tulokset voi katsoa osoitteesta http://show.dunadandie.net/tulokset-kuhmo.html Ei kommentteja:

Lähetä kommentti